Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací podkategorii Obchodních podmínek.
Odmítnout vše můžete zde.
E-shop
Nejprodávanější smaltovaný kotlík:
Úvod » KOTLÍKOVÉ SOUPRAVY » KOTLÍKY S ŽÁR. KOTLINOU-600 °C » Nerezový kotlík 20 L (1,2 mm) INOX + železná pánev 44 cm UNI + kotlina 42 cm PLUS 600 4 MM
Kotlíková souprava pro vaření guláše, pečení a grilování klobás, steaků, špekáčků, slaniny, masa, zeleniny a jiných pochutin v zahradě, v přírodě pro rodiny, různé společenské akce a posezení při dobrém gulášu a grilování.
Kotlíková gulášová souprava obsahuje:
Nerezový kotlík
Objem: 20 l.
Vrchní průměr: 48 cm.
Výška: 20 cm.
Tloušťka kotlíku: 1,2 mm.
Materiál: nerez (nerezová ocel s nerezovou povrchovou úpravou - INOX).
Nerezová poklice
Materiál: nerez (nerezavějící ocel) INOX (nerez).
Železná pánev na grilování
Vhodná ke grilování slaniny, pečení a opékání masa, klobás, ryb, zeleniny, ovoce a jiných pochutin
Velikost:
Průměr pánve (bez oušek): 44 cm.
Průměr pánve s oušky: 58 cm.
Tloušťka pánve: 0,3 mm
Materiál: železo.
Vhodná na 42 cm. kotliny.
Kovová kotlina natřená speciální ochrannou žáruvzdornou barvou.
Barva je odolná až do 600 ° C.
Rozměr kotliny:
Průměr: 42 cm.
Celková výška: 118 cm.
Tloušťka kotliny: 1 mm.
Kotlina obsahuje: kotlinu, komín (kouřovod): trouba, kloub, stříška na komín, popelník, otevírací dvířka (+ záklopka na dvířka).
Materiál: kov, žáruvzdorná barva.
Barva: šedá.
Kotlina má zesílený rošt na popel v místě, kde vzniká největší teplota v kotlině.
Tloušťka roštu: 4 mm.
Naběračka
Materiál: nerez (nerezavějící ocel).
Vařečka
Velikost: 50 cm.
Materiál: smrk.
Pánev je natřena rostlinným olejem nebo voskem, je to ochrana proti korozi.
Použití a ošetřování:
Příprava před prvním použitím :
Železnou pánev na grilování před prvním použitím vybalte z originálního obalu a pečlivě omyjte houbou v čisté, horké vodě. Dojde tak k odstranění oleje nebo vosku, který pokrývá celý povrch pánve. Následně pánev vysušte. Nepoužívejte saponáty, ani hrubé mycí pomůcky / drátěnka /. Ideální je měkký kartáč na nádobí, nebo jemná houbička.
Umytou železnou pánev ihned řádně osušte. Potom vnitřní povrch nádobí důkladně potřete rostlinným olejem bez přidané soli. Můžete použít i ztužený tuk, který rozetřete po vnitřní straně nádobí, necháte jej přehřát a přebytečný tuk slijete.
Pro dosažení ideálního efektu se může tento postup před prvním použitím 2-3x zopakovat.
Nakonec vytřete pánev papírovou utěrkou. Správně připravená pánev bude dokonale nepřilnavá. pánev udržujte stále mírně mastnou, podporujete tím nepřilnavost a zároveň zabráníte případnému vzniku koroze.
Pokud pánev používáte jen zřídka, doporučujeme je zakonzervovat pomocí rostlinného oleje. Skladujte pánev v suchém a teplém prostředí. V případě, že na pánvi objevíte vrstvičku rzi, je to důsledek nesprávného a nedokonale ošetřeného povrchu. Není to závada, ani škodlivý jev. Stačí rez šetrně odstranit, pánev omýt, osušit a znovu důkladně natřít jedlým olejem podle postupu uvedeného výše.
Při dodržování těchto zásad vám pánev bude sloužit skvěle po mnoho desítek let.
POZOR! Nikdy nenechávejte pánev odmočit. Když se pokrm připálí, vydrhněte pánev hrubou houbičkou. Nemyjte v myčce nádobí!
Copyright © 2014-2020 LEVNEKOTLIKY.CZ, všetky práva vyhradené..
Kotlíky na guláš